DIVENDRES 21 / DISSABTE 22 – CLAUSTRE DEL SEMINARI (19:00 h)

FUENTEOVEJUNA. BREVE TRATADO SOBRE LAS OVEJAS DOMÉSTICAS
Obskené (CATALUNYA)

És la història del conegut poble que, cansat de les atrocitats d’un «comendador» corrupte i violent, decideix unir-se per combatre i, finalment, matar al seu opressor. Mentre va passant l’acció, els actors comenten i opinen sobre aquest fet concret, basat en una situació real (Crònica de Rades segle XVI) en la que Lope es va inspirar. Un espectacle trepidant. Una aposta clara, estètica, que apropa l’espectador a aquests set actors, disposats a explicar el famós conte mentre ells mateixos seran víctimes i culpables d’allò que estan narrant.

Obskené es refereix a obscè, paraula que en la seva arrel grega vol dir fora (ob-) d’escena (-scè). La companyia Obskené vol mostrar en escena allò que fins ara s’ha amagat darrere el teló de fons.

Castellà. 60 m

PREMI MAX 2015. Millor adaptació teatral Anna Maria Ricart. Premi millor espectacle. Off de calle de Zaragoza 2013/Festival Almagro Off 2013/Festival Internacional Noctivagos.

+ info de la companyia

FITXA ARTÍSTICA
Dramatúrgia: Anna Maria Ricart Direcció: Ricard Soler i Mallol Producció: Nuri Santaló
Intèrprets: Andrea Madrid, David Menéndez, Guillem Gefaell, Marc Pujol, Mireia Illamola, Gerard Oms, Marc Rius Escenografia: Adrià Pinar Marcó Assessorament de moviment: Marta Hervás
“Molt bona direcció de Ricard Soler i Mallol sobre una dinàmica, estimulant, divertida i a la vegada rigorosa dramatúrgia d’Anna Maria Ricart. Un Lope d’ara per al públic d’ara”. Santi Fondevila. Time Out